iPhone Szerviz Fönt
Utolsó frissítés: 2019 szeptember 17, kedd
Gyorskeresés
Online ügyfélszolgálat

My status
Termékeink
Termékek ár szerint
Információk

     APPLE SZERVÍZ (iPhone, iPad, iPod, Mac)     MOBELTELEFON, TÁBLAGÉP SZERVIZ     LAPTOP SZERVIZ     Általános szerződési feltételek     Szállítási és fizetési információk     Vásárlási információk     Adatvédelmi szabályzat     Elérhetőség, Nyitvatartás     Legfrissebb Hírek     Linkek


Legfrissebb Hírek

iOS downgrade: 9.1 bétáról 9-re

 

 

Magyar idő szerint tegnap este 7 órakor megjelent az iOS kilencedik főverziója. A telepítés azonban nem zökkenőmentes, mivel világszerte sokan arról számoltak be, hogy nem tudják telepíteni az új szoftvert. Szerencsére hamar kiküszöbölték a hibát, így a megjelenés után háromnegyed órával már telepíthető volt. Sokan az iOS 9 vagy a 9.1 publikus bétáját használják, így felmerül a kérdés, hogy hogyan telepíthető fel ilyen esetben a végleges GM változat. Összeszedtük számotokra az alapvető lépéseket, így aki a tegnap megjelent szoftvert szeretné felrakni a telefonjára, tabletjére vagy zenelejátszójára, az az alábbi pontok betartásával rakhatja fel.

1. Adatok mentése az iCloud tárhelyünkre Mielőtt hozzákezdünk a telepítéshez, győződjünk meg róla, hogy lementettük adatainkat iCloud tárhelyünkre. Ez azért fontos, mert minden alapvető dolgot, mint például a kontaktok, jegyzetek, illetve egyéb hasonló dolgot elment függetlenül attól, hogy milyen verziójú iOS-t használunk. Egyedüli kivétel a Health, aktivitást mérő alkalmazás, mivel az Apple nem engedélyezi ezen adatok szinkronizálását. Ha downgrade-lünk, akkor ezeket bizony el fogjuk veszíteni.

2. Tiltsuk le a Find My iPhone/iPad/iPod Touch-ot Ezt a Beállítások, iCloud almenüjében, tudjuk megtenni, itt kacsoljuk ki a Find My iPhone/iPad/iPod Touch funkciót (attól függően, hogy milyen készüléket használunk).

3. Biztonsági mentés az iTunes-szal Fontos, hogy a számítógépünkre is csináljunk egy teljes körű biztonsági mentést a telepítés előtt. Csatlakoztassuk a készüléket a PC-hez, majd a Biztonsági Mentés (Back Up Now) fülre kattintva szinkronizálja az adatainkat a készülék. Ez azért is fontos, mert így a megvásárolt programok is automatikusan mentve lesznek, abban az esetben, ha ugyanazzal a felhasználói ID-vel engedélyeztük (csatlakozáskor mindig felkínálja ez a lehetőséget egy előugró ablakban).

4. Recovery Mód Miután megcsináltuk a biztonsági mentést, így jöhet a tényleges downgrade! Először kapcsold ki a készüléket, majd ezek után az USB kábel segítségével csatlakoztasd Mac-re vagy PC-re, miközben megnyitottad az iTunes-t. Fontos, hogy miközben bedugod a készülékbe a Lightning kábelt, tartsd több másodpercen át lenyomva a Home gombot, addig, amíg nem fogad egy “Connect to iTunes” üzenet. Ha valamiért nem működne, akkor ismételjük meg a folyamatot az elejétől.

5. Restore és Update gyári beállításokkal Miközben Recovery Módban van a készülék és közben az iTunes-hoz van csatlakoztatva, lehetőség adódik a Restore és Update funkcióra. Ha idáig eljutottunk, akkor a rendszer automatikusan felkínálja a legújabb szoftvert, amely jelen esetben az iOS 9 lesz. Töltsük le, majd a folyamat végén jöhet a telepítés. Nem kell megijedni, ha az iTunes feldobja a készülék aktiválását felkínáló ablakot, csináljunk végig mindent, amit kér.

6. Adatok visszaállítása iCloud-dal vagy iTunes-szal Ha mindent jól csináltunk, akkor már csak egy lépés van hátra. Új iOS készülékként beállítani az eszközt, avagy a korábbi biztonsági mentést szinkronizálni iCloud-on vagy iTunes-szon belül. Az utóbbinál érdemes megjegyezni, hogy a 9.1-gyes rendszer mentései nem kompatibilisek a 9.0-val, ezáltal az iTunes egy korábbi biztonsági mentést kínálhat fel alternatívaként, így érdemes lesz inkább az iCloud által visszatölteni a mentéseinket. Ha mégis szükségünk van arra, hogy az iTunes által töltsük vissza a biztonsági mentést, akkor érdemes lesz kivárni a rendes 9.1-gyes verzió megjelenését, s végigmenni ugyanezen a folyamaton, hiszen ott már nem lesznek kompatibilitási problémák, így nyugodtan visszaállíthatóak a béta verzió mentései.    

 

 

Forrás: apple4you.hu

 


Bemutatkozott az iPhone 6S és 6S Plus

 

A ma esti Apple Keynote alkalmával elsőnek az Apple Watch-ról esett szó, majd bemutatták az új iPad Pro-t, amelyet az új Apple TV követett, végül jöttek az új csúcskategóriás okostelefonok, az iPhone 6S és 6S Plus. Mint az Tim Cook szavaiból hamar kiderült, 35 százalékkal növekedtek világszerte az iPhone eladások, míg Kínában ez a szám 70 százalékot tett ki, ezáltal a világ legkedveltebb okostelefonja lett az iPhone. Sok újdonságot sajnos nem tudtunk meg az új készülékekről, mivel az elmúlt napok folyamán már minden olyan dolog kiszivárgott róla, ami lehetett. Ennek ellenére egy igen hangulatos előadást láthattunk, ahol több vendég is szerepet kapott.

Idén is két új modellt mutattak be, az iPhone 6S-t és az iPhone 6S Plus-t, amely a tavaly megjelent készülékek méltó utódjai. A dizájn maradt a régi, a kamera még mindig kilóg, viszont már nem csak három, hanem négy színben érhető el: asztroszürke, ezüst, arany és rozéarany. Az új modelleknél már a 7000-es sorszámú alumíniumot használják, amelyet a repülőgépiparban alkalmaznak, ugyanakkor új, erősebb kijelzőt is kaptak az új készülék, amelyeknél már az új, úgynevezett Ion-X eljárást használták, ezért sokkal ellenállóbb lett a kijelző. Az idei frissítések leginkább a hardvereket érintették, így az új készülékekben már az Apple A9-es processzor dolgozik, amely 80 százalékkal gyorsabb, mint az iPhone 6-ban lévő, grafikai teljesítményben pedig 90 százalékkal múlja felül a tavalyi elődjét. Az M9-es koprocesszor mostantól az A9-es chipbe van beépítve, aminek köszönhetően állandóan aktívan tevékenykedik – többek között ennek köszönhetően vált elérhetővé a “Hey Siri” funkció, melynek segítségével állandóan naprakész a közkedvelt Apple személyi asszisztens.

Nagy változáson esett át mind a hátlapi, mind az előlapi kamera is,  a hátlapi 12,  az előlapi pedig 5 megapixelesre lett. Nem csak a pixeleken emeltek, hanem a képek minőségén is sokat javítottak. A hátlapi kamerában 50 százalékkal több pixel rejlik az iPhone 6 kamerájához képest, ugyanakkor 4K videófelvételre is képes. Az előadás során több képet is láthattunk, melynek köszönhetően megmutatták, hogy akár természetes és mesterséges fény együttes hatásánál is élethű képet csinál a készülék. Az előlapi kamera is kapott a hátsóhoz hasonló True Flash módot, ám ezt Retina Flash-nek nevezték el, mivel jelen helyzetben a kijelző szolgál vakuként – ilyenkor a maximális fényerő háromszorosát hozzák ki a kijelzőből, amely a vakuhoz hasonlóan funkcionál. A képek terén elérhető az új Live Photos funkció, melynek lényege, hogy ha erősebben nyomjuk meg a kijelzőt, akkor a nemrég lőtt képeket “életre kelti” a készülék.

Az új okostelefonok legnagyobb újdonsága egyértelműen a 3D Touch funkció, amely az új MacBook és Apple Watch modellekből megismert Force Touch továbbfejlesztett változata. Segítségével a k készülék érzi, hogy milyen erősséggel nyomtuk meg a kijelzőt, amely számos interakciót kelt így életre. Ha a főképernyőn használjuk a 3D Touch adta lehetőségeket, akkor bizonyos alkalmazások gyors funkcióit érhetjük el, illetve a beépített alkalmazások legutóbbi tevékenységeit (például a telefonkönyvnél a legutóbb hívott telefonszámot). Futó alkalmazások között sokkal könnyebben navigálhatunk a 3D Touch segítségével, csupán balról jobbra kell húzni az ujjunkat lenyomva és a kapacitív szenzorok érzékelik, hogy milyen erősséggel nyomtuk azt meg. Remek lehetőséget nyit ez a funkció a játékfejlesztőknél is, hiszen az előadás során láthattunk egy demót is, melyben Pixeltoys-tól adtak egy rövid bemutatót. Ha mindez nem volna elég, akkor az új készülékek megkapták az Apple Watch-ból ismert Tactic Engine-t, melynek köszönhetően sokkal finomabbak lesznek a rezgés alapú visszajelzések – akár 15 ezred másodperces időintervallumig terjedhet.

Az új készülékekhez külön megvásárolhatók lesznek az új hivatalos Apple dokkolók, melyek négy színben lesznek kaphatóak, ugyanakkor gyarapodott a hivatalos tokok száma is. Sajnálatos módon az almások most sem álltak el a 16GB-tól, mivel innen indul az alap modell. Mint az lenni szokott, az árak maradtak, míg a tavalyi modelleké 100 dollárt csökkent,  az iPhone 5S pedig belépett a két éves szerződéssel ingyenesen elvihető kategóriába (Amerikában persze). Az iPhone 6S és 6S Plus készülékekre már most szombattól elő lehet jegyezni az első körös országokban, a megjelenésre pedig szeptember 25-éig kell várni. Egyelőre nincs hír magyar megjelenésről, de vélhetően október folyamán már nálunk is elérhetőek lesznek az új csúcskészülékek.

Az előadás végére szó esett az iOS 9-ről is, amely szeptember 16-tól lesz elérhető. Továbbá bemutatták az új iCloud árazásokat is: ingyenesen továbbra is 5GB tárhelyet kapunk, 99 centért 50-et, 2,99 dollárért 200-at, míg havi 9,99 egy terabyte-ot vehetünk igénybe.

 

 

Forrás: apple4you.hu

 


Koncepcióképek az új Apple TV-ről

A ma esti Apple keynote-on bemutatkozhat az új Apple TV, ezért Martin Hajek új koncepcióképekkel készült. Ő így képzeli el a negyedik generációs set-top-box-ot. Hajek neve már ismerős lehet, mivel minden fontosabb Apple termék megjelenése előtt kiadja a saját koncepcióképeit, mint ahogyan azt tette az iPhone 6 és 6 Plus-ról, Apple Watch-ról, vagy az idei MacBook-ról.

Mint az alábbi képeken látszik, Hajek egy olyan Apple TV-t képzelt el, amely nagyon hasonlít az Apple Watch és iPhone 6 külső megjelenésére. A set-top-box fémháza lekerekített széleket kapott, melynek tetejét üveg borítja, amin található egy Touch ID. Ezen felül a távirányító is kapott egy kijelzőt, melyen minden fontosabb adatot megtudhatunk, illetve itt is találhatunk egy ujjlenyomat olvasót. A Martin által megálmodott készülék egy kicsivel kisebb, mint a harmadik generációs Apple TV, ugyanakkor szerinte a már megszokott három színben kerülhet piacra.

Hogy valójában milyen lesz az új Apple TV, azt most nehéz megmondani. Feltehetően az esti keynote-on ez is kiderül!

 

 

Forrás: apple4you.hu


Kinn az iOS 8.3 és az OS X 10.10.3 újabb béta verziója

 

Az Apple-nél mai nap a harmadik bétákról szól, ugyanis a cupertinoi cég ma elérhetővé tette az iOS 8.3, az OSX 10.10.3 és az Xcode 6.3 harmadik béta verzióját.

Néhány nappal az iOS 8.2 megjelenését követően az Apple ma elérhetővé tette a fejlesztők számára az iOS 8.3 harmadik béta verzióját. Az új iOS 8.3 béta build 12F5047f néven tölthető le az iOS Developer Center-en keresztül.

Bár az iOS 8.2-vel már használható az Apple Watch, a hibák és bugok terén csak kevés változást hozott ez a verzió. Az iOS 8.3 sokkal több javítást tartalmaz, sőt az új emojiválasztón, az országzászlós illetve a frissített órás, számítógépes és okostelefonos hangulatjeleken kívül több fontosabb funkciót is hoz. Az iOS 8.3-mal már vezeték nélkül is használható a CarPlay, támogatott a Google kétlépcsős ellenőrzése, az Apple Pay bekerült a China UnionPay hálózatába és több új nyelven is tud a Siri. Az egyik új lehetőség az iOS 8.3 harmadik béta verziójában, az üzenetek kezelésének beállításában a beszélgetési lista szűrése – ezen funkció  bekapcsolásával azoknak embereknek üzenetei, akik nem szerepelnek a kontaktok között, egy külön listába kerülnek. Az Apple Watch app, ami már a 8.2 verzióval elérhető, az iOS 8.3 legújabb bétájában már az iPhone kezdőképernyőjére került.

Az Apple iOS 8.3 harmadik béta verziója mellett az Apple kiadta az Xcode 6.3 szintén harmadik bétáját is.

A cupertinoi cég a fejlesztőknek és a nyilvános béta tesztre feliratkozóknak elérhetővé tette az OS X Yosemite harmadik bétáját is. Az új OSX béta 14D98g néven érhető el a Mac App Store-ból és a Mac Dev Centerből, ráadásul megjelent OS X Server 4.1-es verziója is. A 10.10.3 béta tartalmazza az új Force Touch API-t is, aminek használatával az új trackpad lehetőségeit kihasználó alkalmazások fejleszthetők. Új információforrások is bekerültek a Look Up-ba. Mostantól a keresési funkció használatakor iTunes, App Store,  moziműsor és közeli helyek javaslatokat is feldobhat. A funkciót a Beállításokban szabhatjuk testre.

Az OS X 10.10.3 korábbi bétája már számos új funkciót adott a Yosemite-hez, például az új, iCloud Photo Libraryval összekapcsolódó Photos for OS X app-ot is. Az új Photos for OSX leváltja az iPhotos-t és az Aperture-t is, amely ugyan kiváló utódja lehet az iPhotos alkalmazásnak, de fejlettebb eszközök és teljesítményoptimalizálás híján az Aperture-höz már kevés. Éppen Ezért az Aperture-höz szokott professzionális felhasználók nagy valószínűséggel át fognak térni a konkurens Adobe Lightroom használatára.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


Spring Forward – Minden ami nem MacBook vagy Watch!

 

Március 9-én a két főszereplőnek szánt Retina MacBook 12 és a Watch mellett az Apple sok más apróságot is bejelentett, ezeket foglaltuk össze ebben a cikkben.

A talán legfontosabb mellékes bejelentés a HealthKit testvér-API-jának, a ResearchKitnek a bemutatása volt. Az új program célja az, hogy segítse az egészségügyi kutatásokat azzal, hogy a kutatókat összeköti a 700 millió potenciális önkéntes kísérleti alannyal. A Jeff Williams által bejelentett opensource kezdeményezés jövő hónapban indul. Ennek segítéségével minden eddiginél több emberen végezhetnek teszteket a kutatók, ezzel gyorsítva és segítve a kutatásokat. A ResearchKit megoszthatják EÜ infóikat a kutatókkal (szabadon kiválasztva), míg az Apple ezekhez nem fér hozzá. A rajtnál öt alkalmazás lesz elérhető, ezek olyan betegségek elleni harcot segítik, mint a Parkinson-kór, a cukorbetegség, az asztma, a mellrák, és a szív- és érrendszeri betegségek. Egyszerű példa: a kutatók megkérik az appot futtató embert, hogy tegye a zsebébe a készüléket, majd sétáljon húsz lépést – már ebből is rengeteg hasznos infót tudhatnak meg.

Tim Cook elmondása szerint az új iOS alapú CarPlay csak idén 40 új autótípusban lesz elérhető és mostantól “az összes nagyobb gyártó támogatja” – ez utóbbi mondjuk eléggé szürke zóna. Mennyire nagy? Hogyhogy az összes? Egy biztos, a CarPlay tovább növekszik 2015-ben. Persze mindezek ellenére szeretnénk hallani az új partnerekről – gyanús a hallgatás a konkrétumokról. Az eddigi tempó kissé lassú, nehézkes, ami azt jelenti, hogy a legtöbb autótulajdonos számára a legjobb lehetőség az Alpine vagy a Pioneer aftermarket fejegységeinek megvásárlása. Eddig két gyártó támogatta teljes mellszélességgel a projektet, a szuper sportkocsikat gyártó Koenigsegg és a Ferrari. Egyik sem népautó ugyebár. A hírek szerint azonban úton vannak a Volkswagen CarPlay-t támogató modelljei és a Chevrolet Volt hibrid esetében is beígérték a feature-t.

Az Apple vezérigazgatója futólag beszélt a cég legsikeresebb termékéről, az iPhone-ról is: a 6 és a 6 Plus nagy sikerével sikerült elérni a 700 millió eladott példányt alig pár hónappal azután, hogy sikerült eladni az egymilliárdodik iOS eszközt. A tavalyi évhez képest 49 százalékkal növekedett az eladások száma, ami közel duplája a teljes iparág növekedésének, ami komoly részesedésnövekedést jelent. 2014 utolsó negyedévében összesen 75 millió iPhone talált gazdára, ami óránként 34000 készüléket jelent. Jó eséllyel a következő negyedév is rekordokat dönt majd, mivel Kínában erre esik a holdújév, ami szintén meghozza a vásárlási kedvet. Az iPhone vásárlói elégedettsége példátlanul magas, 99 százalékos.

Az Apple TV esetében nem volt semmi hardveres újítás, viszont a várakozásoknak megfelelően a versenyképesség megtartása érdekében 99-ről 69 dollárra csökkent a set-top-box ára. Ezzel időt nyerhet a cég az új generáció piacra dobásáig. Az HBO Now érkezését az eszközre a tévé CEO-ja konferálta fel, újabb érvként kábeltévés előfizetésük megszüntetésére (sokaknak csak az HBO léte volt az ok a kábeltévéjük megtartására). A Now áprilisban debütál, exkluzívan Apple eszközökön, pont időben a Game of Thrones új szezonja előtt. iOS eszközökön az HBO app segítéségével ugyanúgy nézhetjük a műsorokat.

A szolgáltatás havidíja 15 dollár és az első hónap díjmentes, ha áprilisban fizetnek elő. Nem csak az aktuális műsort nézhetjük a Now-ban, hanem jár mellé az összes saját program is, sorozatok, dokumentumfilmek, amikhez a hozzáférés korlátlan. Richard Plepler az HBO Now debüálását transzformatív pillanatnak nevezte beszédében. Végül egy exkluzív ötödik szezonos GoT trailerrel kedveskedett a jelenlévőknek. Azt nem tudni egyelőre, hogy az HBO Now mennyi ideig marad Apple-exkluzív, ugyanis az HBO és az Apple megegyezésének részleteit nem tették közzé.

És, ami a legfontosabb, kint van az iOS 8.2, tölthetitek – bár egy ideig a szerverek túlterheltsége miatt nem érdemes próbálkozni.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


Kinn az iOS 8.2 – Megnéztük a Watch kísérőappját

 

Miután elindítottuk az Apple Watch alkalmazást, az napszakhoz illően köszönt minket a My Watch menüben, ahol óránkat párosíthatjuk telefonunkkal. Az Explore menüben az óra használatát tanulhatjuk meg, míg a harmadik tabon az App Storehoz férhetünk hozzá. Itt az első meglepetés, ugyanis a párosítás igen kényelmesen, a telefonunk kamerájával is kivitelezhető.

Elég a viewfinderen található kis négyzetbe navigálni óránkat és a párosítás meg is történik. Aki nem akar így párosítani, annak manuális lehetőség is adott, ehhez Apple Watch-unkon meg kell nyomni a kis “i” ikont és az ott látható azonosítót bepötyögni a telefonunkba.

Az Explore tabon egyelőre három darab videó található, az első a keynote-os bemutatóvideó, a második egy rövid ismertető, míg a harmadik a Health és Fitness névre hallgat – ez magától értetődően az aktív életmóddal kapcsolatos funkciókat mutatja be. A talán legfontosabb rész az App Store, itt tölthetőek le és telepíthetőek az óra alkalmazásai, amik telepítés után automatikusan felkerülnek a készülékre.

Ez a rész még offline, ami érthető, hiszen az órára is heteket kell még várni, a bolt helyén egy kép látható az óráról és a felirat, amely arra emlékeztet, hogy az Apple Watch április 10-étől előrendelhető. A 8.2 ezen kívül egyébként még egy rakás hibát javít.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


iPhone 6s: Pink árnyalat, Force Touch kijelző jöhet?

 

Egy kedden nyilvánosságra került jelentés belsős forrásokra hivatkozva állítja, hogy a következő iPhone-modell megkaphatja a Force Touch funkciókat – bár ezt már nem először hallottuk. Azt viszont igen, hogy az Apple pink színverzió piacra dobását fontolgatja. 

A Wall Street Journal belső információkra hivatkozva azt állítja, hogy a cupertinó-i cég az Apple Watch-ban, a most bejelentett 12 hüvelykes MacBook-ban és a 13-as MacBook Pro frissítésében debütált Force Touch technológiát az iPhone 6s-be is integrálni szeretné – az új iPhone az előzetes várakozások szerint ősszel kerülhet a boltokba. Az erről szóló első pletykák még januárban kezdtek el szállingózni és amelyet az AppleInsider megbízható forrása is megerősített. Ez utóbbi forrás egyből meg is cáfolta a kétlencsés kamerák pletykáját is.

Az új Force Touch lehetővé teszi, hogy az készülék megállapítsa, hogy milyen erővel nyomjuk le a kijelzőt, amely így sok új lehetőséget kínál. A különböző erejű lenyomások különböző interakciókat jelentenek, így a kijelző még sokrétűbben működhet. Az Apple szerint ez a legfontosabb ilyen fejlesztésük a kapacitív multi-touch kijelzőik piacra dobása óta. Ehhez persze rugalmasabb anyagú kijelzőre is szükség lesz (pl. olyan OLED panelekre, amilyeneket a Watch használ).

A hírek szerint az új technológia okozhat némi fennakadást a gyártásban, de egyelőre nincs okunk feltételezni, hogy nem lesz minden készen szeptemberig. A méret biztosan marad, a felbontáson potenciálisan javíthatnak. A WSJ cikke arról is ír, hogy az Apple egy negyedik színárnyalatú, egészen pontosan rózsaszín modell piacra dobásán is gondolkozik, bár mi egyelőre nem annyira látjuk magunk előtt az “elegáns” pink iPhone-t az asztroszürke, az ezüst és az arany változatok mellett.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


Nem sokára jöhetnek a vízálló iPhone-ok?

 

Az Apple tavaly kérelmet nyújtott be a szabadalmi hivatalhoz, hogy szabadalmaztathassa új fejlesztését a számítástechnikai eszközök új belső vízálló szigetelését. Azt egyenlőre még nem tudni, hogy mely készülékhez használnák az új fejlesztést, de első körben leginkább egy vízálló iPhone lehetőségét tudjuk elképzelni.

Az Apple-nél gyakoriak az olyan szabadalmi kérelmek, amelyekből gyakran semmi nem lesz, de mivel néhány felső kategóriás Android készülék már tudja az IP67 szabványt, ezért valószínű, hogy ezt az új Apple készülékek is alkalmazni fogják. Az Apple más megközelítést választott, mint a Samsung, aki a borítást tették vízállóvá, a cupertinói cég a belső alkatrészeket tenné vízállóvá.

Ezt egy új eljárással érnék el, amelynek amelynek segítségével víztaszító réteggel vonnák be a belső alkatrészeket, az érzékeny elektronika esetében pedig EMI (elektromágneses interferencia) pajzsot alkalmaznának. Ez megközelítés lehet jobb lesz mintha a külső borítást tennénk vízállóvá, mivel így a külső dizájn esetében nem kompromisszumokat kötni. Tim Cook korábban már elmondta, hogy az Apple Watch is legalább zuhanyképes lesz, így itt az ideje, hogy ez a tulajdonságot többi eszközre is kiterjesszék.

 

 

 

Forrás: www.ihungary.hu


Az új iPhone 6S 2GB RAM-mal és Apple SIM-mel érkezhet

 

A hírek szerint a 2015-ös iPhone modellekben olyan dolgok is megjelenhetnek, amelyek tavaly az iPad Air 2-ben már bemutatkoztak, ilyen pl. a memória bővítése 2GB-ra vagy az Apple SIM. Ezzel lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy eldöntsék mely szolgáltatót szeretnék választani. 

Egy megbízható forrás szerint az új iPhone 6s is 2GB RAM-ot kaphat, akárcsak Plus változata – az iPhone 5 2012-es megjelenése óta a cég minden iPhone és iPad készülékét 1GB RAM-mal gyártotta. Az iPad Air 2 megjelenésével ez megváltozott, mivel az új készülék már 2GB memóriát kapott. Nagyon valószínű, hogy a vállalat az iPhone-oknál is az iPad Air 2-nél alkalmazott szisztémát használja, vagyis az új iPhone-ok memóriáját is 2GB-ra bővíti.

A memória bővítésének köszönhetően a háttérben régebb óta futó alkalmazásokat és a böngészőben megnyitott weboldalakat is tovább tudná megnyitva tartani a rendszer, anélkül hogy újra kéne töltenie vagy frissítenie. Persze ez negatív hatásokkal is jár, mivel a folyamatos energiafogyasztással a több memória kisebb akkuidőket eredményez. Ugyanezen forrás szerint az Apple bevezetné az Apple SIM kártyát is az új iPhone-okon, amellyel lehetővé tenné, hogy felhasználók hosszútávú szerződések aláírása nélkül maguk válasszanak szolgáltatót ( ezt a Beállításokban tudnák megtenni), illetve, hogy bármikor szolgáltatót váltsanak .

Ezek a lépések azonban egyértelműen sértenék a mobilszolgáltatók érdekeit, és még azok sem támogatják, akik korábban az iPad Air 2 esetében kiálltak az Apple SIM mellett. Az elmúlt pár évben egyre kiélezettebbé vált a szolgáltatók közötti verseny, mivel a felhasználók is kevésbé márkahűek, mint a korábbi években. Feltételezhetően a szolgáltatók még inkább ágálnak majd az ellen, hogy feladják a közvetlen értékesítési kapcsolatot az ügyfelekkel, mint 2010-ben, amikor először röppent fel az Apple SIM híre.

 

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


Az Apple Maps a jövőben a rossz térerejű utakat is segítene elkerülni

 

Az Apple új szabadalmával egy nagyon hasznos funkció kidolgozásába kezdett, amely sokat segíthet, ha mobilinternetet használunk utazás során. Az USPTO engedélyével a cuprtino-i cég már el is kezdte az útvonalak elemzését, melyhez egy olyan algoritmust használ, amely figyelembe veszi az út mentén a mobilinternet térerejének erősségét.  Minden iPhone méri és egyben össze is gyűjti a térerővel kapcsolatos adatokat, amelyeket a felhasználók névtelenül megosztanak az Apple-lel, így a Maps segítségévekl kiszámítható lesz, hogy az egyes utak milyen térerővel rendelkeznek.

Így elkerülhetjük, az olyan utakat, ahol egyáltalán nincs vagy nagyon gyenge a térerő. Az új szolgáltatás növelheti az akkumulátoridőt is, mivel gyenge térerejű helyeken gyorsabban lemerülnek az eszközök. Az új technológia mind az autósoknak, mind a gyalogosoknak és a bicikliseknek is egyaránt hasznos lehet. A szabadalmi kérelmet már 2012-ben, az Apple Maps megjelenésének évében benyújtották, de csak idén kapták meg a szükséges engedélyeket. Az új funkció frissítésként elérhető lehet az Apple Car-ban és akár még a Maps CarPlay-en is, de a szabadalmi eljárások lefolyását figyelembe véve a tervek még nagyon  képlékenyek.

Bár nyilván Észak-Amerika egészen más, és akár egy Oroszország méretű országban is hasznos lehet az ilyesmi, de ti tényleg inkább kerülőutat választanátok a térerőmentes zónák elkerülése érdekében? Nem gondolnám.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu


Tervezd meg saját Apple Watch kombinációdat

 

Az Apple két új interaktív felhasználói felületének köszönhetően vásárláskor, mindenki saját ízlésének megfelelően testre szabhatja saját Apple Watch okosóráját. A MixYourWatch.com-on az Apple okosóra típusának kiválasztása után ( Apple Watch, Apple Watch Sport, Apple Watch Edition) testre szabhatjuk a választott készülék külső megjelenését, például kiválaszthatjuk, hogy milyen színű ás anyagú legyen az óra szíja. Sajnos azt egyelőre még nem tudni, hogy melyik modellhez mely szíjak lesznek elérhetőek.

Az Apple Watch-hoz folyamatosan megjelenő új applikációkat, a WatchAware.com -on előre kipróbálhatjuk, tesztelhetjük. Ezek közül néhányat már most tesztelhetünk az oldalon, pl. a Pinterest, American Airlines, MLB a Bat, Run 5K, és a Twitter. Remélhetően az Apple március 9-ei rendezvényén (még az áprilisi megjelenés előtt), már megmutatják a nagyközönségnek az új eszközt és talán az árképzésről, újabb funkciókról is több információt megosztanak velünk.

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


Hamarosan bemutatkozik a Swatch-féle Apple Watch rivális

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy 2015-re már szinte minden nagyobb vállalat beszáll az okosórák piacára. A Bloomberg legújabb beszámolója alapján a Swatch lesz a következő, aki egy igazi Apple Watch riválissal állhat elő. A vállalat jelenlegi vezérigazgatója, Nick Hayek a tegnapi nap folyamán nagyon érdekes információkat szellőztetett meg a közelgő okosórájukról.

Egy igazi Apple Watch alternatívával áll elő a cég, hiszen Nick elmondása szerint mindenre képes lesz, melyre az áprilisban megjelenő almás óra. Lehet majd vele mobilfizetéseket végrehajtani, hiszen NFC chip lesz benne. Megjegyezte, hogy ezen a téren is versenyképesek lesznek, hiszen egy rakás viszonteladóval folytatnak tárgyalásokat. Sőt, Svájc két nagyobb üzletláncát is, a Migrost és Coopot is sikerült már meggyőzniük az elmondása alapján. Azt is megtudhattuk, hogy a Windows Phone és az Android rendszereit fogják támogatni, az iOS pedig kimarad a sorból. Az egyik legérdekesebb dolog, amely elhangzott az új ketyeréről az, hogy elvileg nem kell majd tölteni. Bővebb információt nem árult el ennek kapcsán, de tippre vélhetően napelemes technológiát alkalmaznak az órához. Megjelenésről sem szólnak egyelőre pontosabb hírek, viszont Nick elárulta, hogy a következő 90 napon belül komoly riválisra talál a kaliforniai cég.

Az Apple Watch bejelentése előtt hónapokkal már felmerült, hogy az Apple és a Swatch összefog, hogy megalkossák a régóta pletykált okosórát, azonban mint tudjuk, erre nem került sor. Érdekes viszont Nick nyilatkozata, hiszen korábban nem támogatták az okosóra koncepció elképzelését. Három hónapon belül kiderül, hogy mégis milyen alternatívával állnak elő.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


 

Három dolog, ami miatt főhet Tim Cook feje

 

 

Mostanság nagyon pozitív hangvételűek az Apple jövőjét taglaló bejegyzések, még a leginkább Android-párti oldalakon is. Jól megy a szekér, mindenki nagyon optimista. Bár rekord rekordot követ, soha nem látott csúcson a részvényárak és a piaci kapitalizáció, negyedév alatt iszonyatos mennyiségű iPhone-t sikerült eladni és az elsődleges konkurenciát jelentő Samsungot is sikerült megszivatni, érdemes odafigyelni pár aggasztó trendre is az Apple háza táján, ami jelenleg nem is, de a későbbiekben még okozhat gondot.

1. Az iPad gyengélkedése egyre nyilvánvalóbb

Bár Tim elmondása alapján nem nagyon aggódik az előző évhez képest is tetemes visszaesés miatt, az iPad eladásai továbbra sem túl rózsásak. Valószínűleg az üzleti szférával kapcsolatos ambíciók mondatják ezt vele, illetve az, hogy az iPad csereciklusa jóval nagyobb mint az iPhone-é. Ming-Chi Kuo ezzel ellentétben a legdurvább visszaesést jósolja a készülék piacra dobása óta: nagyjából 30 százalékos zuhanást prognosztizál 2014-hez képest.

2. Mivan ha eleinte nem lesz kapós az Apple Watch? Vagy egyáltalán nem?

Áprilisra várja mindenki az Apple következő nagy dobásnak szánt termékét, azonban sok elemző véli úgy, hogy ez egy túlságosan niche termék ahhoz, hogy az iPhone vagy akár csak az iPad sikerét meg tudja ismételni. Persze a potenciál megvan benne, de jelenleg igencsak bizonytalan, hogy hogyan is fogadják majd a vevők és a piac. Persze a viselhetők körüli hype nem áll le – a Google nyilván nem véletlenül folytatja a Glass-projektet a teljes leállítás helyett. Persze vannak aki bizakodóak a szektorral kapcsolatban, az Ovum egyik elemzője például a 2015-ös évre 27 milliárd dollárra saccolja a viselhetők piacának forgalmát (2014-ben ez a szám 3 milliárd volt), amiből 16,5 milliárdos profitot jósol az Apple Watchnak és Cupertinonak.

3. Túlságosan függ a cég az iPhone-tól

A cég bevételeinek közel 70 százalékát az iPhone eladásokból szerezte a legutóbbi negyedévben. Olyan ez, mint az orosz gazdaság, ami túlságosan függ a szénhidrogénektől, s ha a világpiaci ár valami miatt megzuhan, a tákolmány elkezd recsegni az eresztékeknél. Az Apple közel sem mondható ilyen tákolmánynak, az iPhone egyelőre sikeres és nincs nyoma jelentős problémának, azonban a világ legértékesebb vállalata esetében komoly problémákat okozhat, ha valami nem lesz rendben a profit kétharmadát hozó aranytojást tojó tyúkkal. Valószínűleg ez lehet az egyik legnagyobb problémája Tim-nek, aki cége jövőjét akarja biztosítani.

Persze az eddigiek és a Samsungot kiütő zseniális stratégiája alapján egészen biztosak vagyunk benne, hogy lapulnak még trükkök a tarsolyában.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 


 

Intel: Az Apple kénytelen velünk dolgozni!

 

 

2005-ben Steve Jobs bejelentette, hogy Intel processzorokra váltanak a Mac gépeknél a korábbi IBM-es PowerPC CPU-k helyett. Ez akkoriban sokkolta a közvéleményt, mivel Intel chipek dohogtak az Apple akkori legnagyobb vetélytársa, a Microsoft gépeiben is. Mivel az IBM és az Apple nem volt képes elég jó CPU-k előállítására, az Apple tulajdonképpen kényszerből a választotta a piacvezetőt.

Mostanra közel 10 éves partneri kapcsolatban áll a két cég egymással, ám egy mostanság közkeletű elmélet alapján az Apple hamarosan képes lesz olyan chipeket gyártani, amik elég erősek lesznek az olyan gépek hajtásához, mint pl. a MacBook Air. Így házon belül zajlana a tervezés, pont úgy ahogy az már az iPhone-nál és az iPad-nél működik. Ez utóbbi esetben jelenleg az ARM komponenseire alapozva alkotják meg saját egyedi chipjeiket, amiket aztán olyan gyártókkal gyártatnak le, mint a TSMC vagy a Samsung.

Ráadásul mostanság azt híresztelik, hogy az Intelnek a tervezettnél tovább tart az új chipek piacra dobása, ami az Apple számára azt jelenti, hogy várnia kell a processzorgyártóra az olyan új gépek bemutatásával, mint a szupervékony új MacBook Air. Stacy Smith az Intel pénzügyi igazgatója cáfolta ezeket a pletykákat, s hozzátette, hogy annyival jártak és járnak a piac többi szereplője előtt, hogy az Apple számára nem áll nyitva más lehetőség, mint az Intel chipek használata. Csak aztán nehogy hoppon maradjanak.

Cupertino tehát vagy tovább használja az Intel processzorokat gépeihez vagy vállalja a kockázatot, hogy az új Mac-ek sokat veszíthetnek teljesítményükből.

 

 

Forrás: www.ihungary.hu

 

 


 

Toborzási háborúba keveredik a Tesla és az Apple

 

 

A Tesla CEO-ja, Elon Musk megemlítette, hogy az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy az Apple megpróbál a cégétől átcsábítani embereket, masszív bónuszok és jelentősen nagyobb pénzek ígéretével. Persze nem kispályáznak, Tesla-s fizetésükhöz képest hatvan százalékos emelést és mintegy negyed millió dolláros bónuszt ajánlanak a szerződést aláíróknak – írja a Bloomberg. A hatalmas összegek ellenére nagyon kevesen álltak át, miközben már több, mint 150 – mostmár csak volt – Apple dolgozó ment át az elektromos autók gyártójához. Többen dolgoznak ott, mint bármelyik autógyártó exdolgozói, ami sokatmondó.

“Bár az Apple nagyon nagy erőfeszítéseket tesz arra, hogy átcsaljon tőlünk embereket, próbálkozásaikat eddig nem sok siker koronázta” – mondta el Musk a nagy gazdasági lapnak. A nagy érdeklődés a Tesla alkalmazottjai iránt persze különösen érdekes annak fényében, hogy az először pár napja látott, kamerás minivaneket egyre több helyen látják meg a helyiek. Kiszúrták őket Wisconsinban, Hawaiiban, Panamában, illetve New Yorkban és San Franciscoban is. Vajon a kettő összefügg? Mire készülhet az Apple?

Az autókon több, mint egy tucat kamera és lézerradar található. Két néhol egymásba fonódó elmélet él az egész hátteréről. Az egyik verzió szerint az Apple önvezető autón dolgozik. A másik és valószínűbb verzió szerint az Apple Maps fejlődésének egy következő szakaszát láthatjuk. Valaki még azt is feldobta, hogy egyszerre mindkettő. Mi nem bocsájtkoznánk találgatásokba, de ami biztos, az az hogy sokkal több fortyog Cupertino boszorkánykonyhájában, mint az, amit sejtünk vagy az, amit az Apple-pletykaoldalak vizionálnak, esetleg tudni vélnek.

Emlékeztek az utóbbi időben hányszor előkerült, hogy az Apple-nek a Tesla megvásárlására kéne használnia hatalmas pénztartalékait? Ezt már akkor is hülyeségnek tartottuk, de most már az is tuti, hogy ennél egy sokkal izgalmasabb forgatókönyvnek nézünk elébe.

 

Forrás: www.ihungary.hu

Folytatás
Vásárlási útmutató
Vásárlási Útmutató
Legkedveltebbek
created by  O.F.Y. osCommerce for You - webáruház készítés
Powered by osCommerce